За газовите уредби

Съобразно автомобила, който имате, може да бъде поставена стандартна газова уредба, газов инжекцион или метанова уредба.Защо да монтирате газова уредба на автомобила си ?

Газта пропан-бутан лесно се примесва с въздуха, което позволява равномерното разпределение на горивото в цилиндрите на двигателя. Еднородната гориво-въздушна смес изгаря напълно, което не позволява да се образува нагар по клапаните и запалителните свещи. Резултат от експлоатацията на газовата уредба е и факта, че се намалява износването на цилиндрите, което от своя страна увеличава експлоатационния ресурс на двигателя. Ползването на природен газ намаля вредните вещества, които автомобилът Ви отделя до 3 или 4 пъти. Не на последно място стои и факта, че цената на газта е около 2 пъти по-евтина от тази на бензина. Това Ви позволява да намалите значително разходите си за гориво.

СТАНДАРТНА ГАЗОВА УРЕДБА

Включва резервоар за гориво, електромагнитни клапани за газ и бензин, изпарител и смесител. Към стандартния комплект има възможност да се монтира емулатор, ламбда контрол, ключ за отчитане на горивото и други. Допълнителните приспособления зависят от автомобила и нуждите на конкретния двигател. Стандартната газова уредба е най-евтиния вариант, който е подходящ за автомобили произведени до 1996 - 1998 г. Около 80% от автомобилите създадени след 1998 г. не позволяват да им бъде монтирана стандартна газова уредба. 


ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН

Предимствата на газовия инжекцион се състоят в :


  • Намаляне на вредните емисии;

  • Повишаване на живота на двигателя до 3 пъти;

  • Увеличаване на времето за ползване на двигателното масло;

  • Намаляване на разхода на гориво спрямо бензин до 50 %;
Газовият инжекцион работи по същия принцип, по който работи и бензиновия инжекцион. Той представлява компютърна система, която превръща импулсите на бензиновите инжектори в сигнал за газовите дюзи. Газовият инжекцион притежава най-добрите параметри за икономичност, сигурност и мощност. 
Този вид газова уредба може да се инсталира на автомобили с електронно многоточково впръскване на горивото. 

Най-важният момент е правилният избор на марка, модел и производител на инжекционната система. Добре е това решение да се вземе на място, с помощта на компетентните ни служители, които ще Ви дадат допълнителна информация и ще Ви усведомят за плюсовете и минусите на всяка алтернатива.

МЕТАНОВИ УРЕДБИ

Метановата уредба се характеризира с точното и прецизно управление на подаването на гориво в двигателя.
Метановата уредба разполага с два защитни клапана, които елиминират възможността за злополуки в процеса на експлоатация на системата.
Начинът за монтаж, както и обема и вида на бутилките се определя при самия оглед на автомобила.


Бъдете сигурни, че квалифицираните ни служители ще Ви консултират относно правилния избор на уредба за Вашия автомобил. 


На този линк може да разгледате цените на предлаганите от нас продукти и услуги.